BORN TO RIDE MC POLAND
http://forum.borntoride.pl/

Do ladies, raczej :)
http://forum.borntoride.pl/viewtopic.php?f=1&t=448
Strona 1 z 2

Autor:  KASIA [ Czwartek 12 Lipiec 2007 09:43 ]
Temat postu:  Do ladies, raczej :)

Panowie piszą o Euro, smarowaniu łańcucha itp. , a może my byśmy pisały o rzeczach nieco mniej wzniosłych, ale równie przyjemnych?
Na początek proponuję łososia z grila... Tani on ci nie jest, więc może na jakąś specjalną okazję. Płat łososia po umyciu pokroić na kilka porcji, delikatnie natrzeć oliwą, posolić i rozsmarować zmiażdzony czosnek. Grilować na tackach aluminiowych, gruba skóra ryby zapobiegnie przypaleniu. Po upieczniu pokropić sokiem z cytryny, podawać z uśmiechem, i.. do tego PIWO PODAJ, KOBIETO, SCHŁODZONE :))))
Życzę miłego delektowania!

Autor:  born1 [ Czwartek 12 Lipiec 2007 11:55 ]
Temat postu: 

mmm..dobre..przez zołądek do serca..a na tej grubej skórze można spalić laka..po kolacji..hi..pozdr M. ps.aby nie było za nudno..

Autor:  KASIA [ Środa 18 Lipiec 2007 22:11 ]
Temat postu: 

Dziś coś zupełnie z innej beczki, bez czosnku... Ciasto bez nazwy, ale grzechu warte. Jeśli przygotowane są składniki wcześniej, zrobienie go nie zajmuje dużo czasu.
Układamy warstwami na średniej blasze. Najpierw warstwa krakersów sezamowych, na to warstwa kremu karpatka ( polecam nasz lokalny- Delecta, może być z masłem lub do przygotowania w 5 minut). Znowu warstwa krakersów. Na to masa kajmakowa ( wcześniej ugotowane mleko skondensowane słodkie w puszce przez 4 godziny w garnku z wodą i przestudzone), na to znowu krakersy lub jakieś herbatniki. Na to następna warstwa : do śmietany kremówki wsypać śnieżkę-proszek, plus tarta czekolada biała plus 2 łyżki żelatyny rozpuszczone w 0,5 szklanki gorącej wody). No, to jest to... Ciasto smakuje każdemu, nie spotkałam nikogo, komu by nie pasowało :))) Jest tam co prawda kalorii trochę więcej niż pojemność niezłego motocykla, ale co tam, warte grzechu. Czekam na komentarze....

Autor:  pelka [ Środa 18 Lipiec 2007 22:16 ]
Temat postu: 

a ja myślałam, że blok Romka jest kaloryczny:) ale to "Ciasto" pewnie bije go na głowe :)

Autor:  Kiziorkowa [ Czwartek 19 Lipiec 2007 10:41 ]
Temat postu: 

Hihihi
Fajny pomysł.... kącik kulinarny, oczywiscie nie obejdzie się bez komentarza naszych mężczyzn :) Mam fajny przepis na kurczaka z ryżem. Rewelacja!

Sos: 6 szkl. wody, 3/4 kostki margaryny, 4 łyżki ketchupu, 1 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 kostka rosołowa, 1 łyżeczka wegety, 1/2 łyżeczki czosnku. Wszystko razem zagotować.

Na blasze od ciasta wysypać 2 szklanki surowego ryżu. Na to ułożyć 1kg skrzydełek z kurczaka. Zalać wcześniej przygotowanym sosem i włożyć do piekarnika (180 stopni). Piec około godzinki.

Smacznego :)

Autor:  HIREK [ Czwartek 19 Lipiec 2007 12:10 ]
Temat postu: 

Kurdelebele.

Autor:  CZARNA [ Czwartek 19 Lipiec 2007 13:26 ]
Temat postu: 

Makaron w sosie parmezanowym
Makaron, parmezan( 100 g), boczek( 250g), czosnek( im więcej tym lepiej), śmietana (słodka,3 łyżki), jajka (3szt).
Makaron ugotować.
Podsmażyć boczek.
Sos: jajka roztrzepać, dodać starty parmezan, śmietanę , boczek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.
Gorący (odcedzony) makaron polać sosem. Wymieszać.
Nie spożywać przed randką!!!
Wersja wegetariańska - bez boczku (też pyszna).

Autor:  TRĄBA [ Czwartek 19 Lipiec 2007 14:13 ]
Temat postu: 

Czarna ten przepis jest to sos Carbonara, jednak zapomniałaś o dwóch składnikach chili, i na sam koniec obficie posypać drobno posiekaną zieloną pietruszką,
Pychota

Ja dla odmiany proponuje coś na czerwono i dla was bez mięsa

Na oliwę z oliwek wrzucamy posiekany czosnek wszystko na małym ogniu, całość zalewamy pół szklanki czerwonego wina , po chwili dorzucamy pomidory posiekane w kostkę, najlepiej świeże lub z puszki, bez skorki oczywiście ( świeże zalewamy na 20 s wrzątkiem i skórka z chodzi ) całość przyprawiamy bazylią najlepiej z pęczka. Do sosu dodajemy pól łyżki masła i makaron w zależności od upodobań, ja preferuje średnie pene aldente oczywiście. Całość delikatnie przemieszać i podawać z Parmezanem. Dobra alternatywa dla mięsożerców ponieważ w takim zestawie niezauważalny jest jego brak, dla uparciuchów przed czosnkiem można dodać jakieś miensiwko.

Autor:  CZARNA [ Czwartek 19 Lipiec 2007 14:27 ]
Temat postu: 

Jest to przepis zmodyfikowany na użytek własny. Nie lubię natki pietruszki, a po zjedzeniu chilli i wypiciu alkoholu puchnę. W tej sytuacji wolę zrezygnowac z chilli :)

Autor:  born1 [ Piątek 20 Lipiec 2007 10:31 ]
Temat postu: 

dobre..oj coś czuję,że trzeba będzie zrobić kiedyś imprezę i każdy przyniesie własnoręcznie przygotowane specjały..

Autor:  KASIA [ Wtorek 31 Lipiec 2007 18:40 ]
Temat postu: 

Pani Waleska wygląda tak:
Ciasto: 1 kostka margaryny, 2 szklanki mąki, 2 łyżki pudru, 4 żółtka (białka odłożyć na piankę), 1 łyżeczka proszku do pieczenia, dżem z czarnej porzeczki (domowy, z owocami!), orzechy włoskie.
Wszystkie składniki wyrobić i podzielić na dwie części, białka (z 8 jaj) ubić na piankę z pół szklanki cukru, ciasto rozłożyć na dwie blaszki, na warstwę ciasta położyć warstwy dżemu, piankę z białek, posypać orzechami. Piec ok. 20-30 min w tem 180 stopni.
Krem: 1 kostka masła, 3/4 szklanki cukru, 1 1/2 szklanki mleka, 1 budyń śmietankowy (duży), 4 żółtka (białka poszły na piankę), 50 ml wódki
Zagotować 1 szklankę mleka z cukrem, w reszcie mleka rozrobić budyń z żółtkami i to zagotować. Po ostudzeniu połączyć z masłem i wódką. Placki przełożyć kremem.
No to było na tyle... mniaaaaam

Autor:  KASIA [ Piątek 03 Sierpień 2007 19:50 ]
Temat postu: 

Następny pomysł na grila:
Bierzemy chleb pokrojony, kostkę masła ucieramy z czosnkiem (wiadomo, im więcej, tym lepiej), utarym serem (według uznania) i koperkiem. Smarujemy pajdy chleba tym masłem z jednej strony, następnie pakujemy ten chlebuś w folię aluminiowa i na grilka ;)))) Piecze się trochę, chleb powienien wchłonąć masło, a skórka powinna byc chrupiaca, żarcianko jest pyszne, można do tego podać jakiś sos do smarowania pajdek:)
Pycha!
Przy większej ilości gąb do wyżywienia jeden bochenek nie starcza, he, he

Autor:  KASIA [ Sobota 22 Grudzień 2007 21:27 ]
Temat postu: 

Idą święta, to podam coś z śledziem, czyli śledź pod kożuszkiem:
Pokrojone w paseczki śledzie, na pokrojona w kosteczkę cebulka, popieprzyć, na to ugotowany pokrojony w kosteczkę ziemniak, warstwa majonezu, na to ugotowana pokrojona w kosteczkę marchewka, na to do wyboru, albo ugotowany pokrojony w kostkę buraczek lub ugotowany pokrojony seler, troszkę majonezu i na to pokrojone ugotowane jajko, na to majonez. Smacznego :)))

Autor:  CAMEL [ Niedziela 23 Grudzień 2007 10:32 ]
Temat postu: 

to ja dodam cos od siebie:) bierzesz chleb obkladasz serem (zoltym) wkladasz do tostera czekasz 5 min nastepnie smarujesz keczupem (pikantny) i wpierdzielasz az milo...:)pozdrawiam

Autor:  KASIA [ Niedziela 23 Grudzień 2007 12:35 ]
Temat postu: 

Super pomysł, Camelku, tylko przydałby mi się jakiś bardziej christmasowy przepis :)) Bo moje mi się kończą powoli, a chciałabym coś nowego....

Strona 1 z 2 Wszystkie czasy w strefie UTC (czas letni)
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/