problem jest typu tego ze motocykl nie pali na wszystkie 4 "gary" na wolnych obrotach i gdy jest zimny , do tego co doszdlem jest to wina cewki ktora podaje iskre na dwa srodkowe gary (zabawa w zdejmowanie czepkow itd) do tego od pewnego czasu mam tez problem z odpalaniem motocykla gdy jest nawet cieply czego wczesniej nie bylo. Ktoregos pieknego dnia nacisnalem na rozrusznik a z pod siedzienia poszedl bialy dymek , znajduje sie tam akumulator i troche elektroniki , motor potem dlugo krecil po czym powolnie zalapal, wczesniej gdy byl cieply wystarczylo nacisnac na rozrusznik i palil odrazu bez problemu, to sa moje poczatkowe problemy z tym motocyklem i szukam pomocy gdzie sie da.
na początek świece sprawdzić i przewody.. później kompresję w cylindrach..
_________________ ..uwielbiam,gdy wiatr wieje mi w twarz..
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
Rejestracja: Środa 09 Listopad 2005 20:00 Posty: 999 Miejscowość: Września
-posprawdzaj na kostkach w instalacji czy gdzieś się coś nie piecze, jeśli podejżewasz cewki zapłonowe to ściągnij manuala tam powinny być podane rezystancje i sposób ich pomiaru...
... ale jak jakiś cylinder nie pali na wolnych obrotach a po odkręceniu odzywa się, to ja stawiam na wypalony zawór i brak sprężania, problemy z odpaleniem zimnego to też może być wina sztywnych zaworów.
-szczególnie jeśli to jest stare kawasaki, tam uklepywały się gniazda a o potrzebie regulowania zaworów nie wszyscy słyszeli...
_________________ ..uwielbiam,gdy wiatr wieje mi w twarz..
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum