Autor |
Wiadomość |
PałaszD
|
Temat postu: Ceramizer Wysłany: Niedziela 02 Grudzień 2007 22:36 |
|
SYMPATYK KLUBU |
|
Rejestracja: Wtorek 10 Styczeń 2006 23:50 Posty: 1209 Miejscowość: z Wrześni
|
Co sądzicie o ceramizerach? Ostatnio przeczytałem artykuł, w którym opisano Hondę Civic. Dodali ceramizer do oleju, pojeździli 3000km, następnie spuścili olej z silnika i na sucho przejechali Hondą 500km...w jeden dzień...i silnik się nie zatarł...
Ciekawe jak by to się spisywało w motocyklu...
_________________ Kiedy siedzę na Zephyrze, totalny czuje luz...
|
|
Góra |
|
|
Kizior
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 03 Grudzień 2007 08:41 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
Rejestracja: Poniedziałek 07 Listopad 2005 08:30 Posty: 1237 Miejscowość: Września
|
Nigdy nie wierzyłem w te "niebiańskie" środki. Jeżeli silnik jest w dobrym stanie technicznym to niepotrzebuje żadnych "motodoktorów".
_________________ - - - - - Kizior - - - - - -
VTR - Very Top Racing
|
|
Góra |
|
|
tyka
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 03 Grudzień 2007 09:09 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
Rejestracja: Niedziela 18 Luty 2007 19:37 Posty: 155 Miejscowość: Września
|
na tvn turbo mozna było to zobaczyć jeżeli dobrze pamietam!!! jakieś cześci się nie znacznie zużyły pokazywali!!!! mogli wlać to do jakiegos innego silnika mniej wytrzymałego i by padł szybko!!!
_________________ HONDA CAREN 50 & HONDA CAMINO 50 & YAMAHA BELUGA 125 & SUZUKI FREEWIND 650 & SOLO ELECTRA 1,4kw
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 04 Grudzień 2007 12:13 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Czwartek 24 Listopad 2005 17:25 Posty: 3464 Miejscowość: z Krainy Motocykli..
|
Również nie wierzę w to za bardzo.. a tarcie? przy obciązeniach.. ciepło wytwarzane przy tym..? olej jest również chłodziwem w silniku.. uszczelnia..itp.. a w motocyklach..nie polecam.. silnik.. sprzęgło..skrzynia biegów..najczęściej są smarowane tym samym olejem.. sprzęgło napewno zaczęło by się ślizgać..
_________________ ..uwielbiam,gdy wiatr wieje mi w twarz..
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
|
|
Góra |
|
|
KAWA
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 04 Grudzień 2007 14:01 |
|
TREASURER |
|
|
Rejestracja: Sobota 05 Listopad 2005 13:48 Posty: 804 Miejscowość: WRZEŚNIA
|
_________________ KAWAsaki "LIME GREEN" jedynie słuszny!
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 04 Grudzień 2007 14:27 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Czwartek 24 Listopad 2005 17:25 Posty: 3464 Miejscowość: z Krainy Motocykli..
|
czytałem..czytałem.. niestety brak fachowych informacji o tym produkcie..czas płynie..powstają nowe technologie.. zobaczymy jak się sprawdzi.. http://allegro.pl/show_item.php?item=275743333
_________________ ..uwielbiam,gdy wiatr wieje mi w twarz..
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
|
|
Góra |
|
|