Obecny czas: Piątek 01 Listopad 2024 23:28

Wyślij nowy tematWyślij odpowiedź Strona 1 z 1   [ 4 posty(ów) ]
Autor Wiadomość
 Temat postu: Pomoc dla motocyklisty
PostWysłany: Czwartek 20 Listopad 2008 11:35 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Oświęcim
Witam. W skrócie po niżej informacja o co chodzi:

"Nasz kolega, choć młody, to od kilku lat zapalony motocyklista jest ciężko chory – ma guza mózgu. Znam go osobiście, jak i pewnie wielu z Was, … chodzi o Szymka, na forum ma nick Kuczu - http://www.grupa-poludnie...ewprofile&u=432

Pomyślałem, ze w miarę możliwości pomożemy i przyczynimy się choć trochę do tego, by mógł jeszcze kiedyś cieszyć się jazdą motocyklem. Jeżeli zdążymy zebrać określona kwotę, to damy mu szanse na operację i przeżycie.
W załączniku kilka słów o chorobie.

To numer konta proszę w jego i swoim imieniu a każdą nawet niewielką wpłatę GDY ZROBI TO WIELE OSÓB - UDA SIE

Konto Inteligo PKO BP
50 1020 5558 1111 1722 0590 0089
Szymon Kuczkowski
Gorzów ul.Sportowa 17
32-660 Chełmek
Woj. Małopolskie

Jeśli ktoś z szanownych forumowiczów był by choć trochę wstanie pomóc, to będę bardzo wdzięczny

a tu jeszcze list od Mamy Szymona:

Zwracam się o pomoc w uzyskaniu choć częściowej refundacji leczenia za granicą mojego ciężko chorego syna Szymona Kuczkowskiego leczącego się w szpitalu na oddziale I Neurochirurgii.
Syn przebywa na tym oddziale od 7.08.2008, czyli już ponad 100 dni z rozpoznanym guzem mózgu - gwiaździakiem III.
Dnia 27.08 br. podczas zabiegu operacyjnego usunięto mu część guza zagrażającego jego życiu, co jednak nie przyniosło oczekiwanego rezultatu. Po dalszych konsultacjach 22.09 08 w celu usprawnienia przepływu płynów w mózgu założono dodatkowo zastawkę.
Oba zabiegi w dalszym ciągu nie polepszyły stanu zdrowia mojego dziecka.
Po kolejnych badaniach ( tomograf, rezonans) lekarz prowadzący poinformował mnie p regresji pozostałej, trudnej do usunięcia części guza.
Od tej pory stan mojego syna pogarsza sie z dnia na dzień. Jest bardzo osłabiony, źle widzi, nie potrafi panować nad podstawowymi odruchami.
W obecnej chwili na oddziale neurochirurgi podawane ma jedynie środki przeciw obrzękowe.
Po kolejnych konsultacjach ordynator oddziału prof. Majchrzak poinformował mnie o braku możliwości dalszego leczenia mojego 21 letniego syna w tutejszym szpitalu.
Dlatego nie mogąc się z tym pogodzić jako zrozpaczona matka szukała, pomocy gdzie się tylko się dało. Skopiowałam wyniki najważniejszych badań i wysłałam do kilku klinik za granicą, prosząc o pomoc.
Najszybciej i dając mi duże szanse powodzenia odpowiedziała mi Uniwersytecka Klinika Neurochirurgii w Tubingen koło Sztutgardu. A dyrektor kliniki prof.dr. Marcos Tatagiba osobiście zaproponował mi pomoc. Obecnie jestem z kliniką w telefonicznym kontakcie w celu ustalenia dalszego postępowania. Jednak koszt leczenia mojego syna około 40 tyś euro, jest dla mnie kwotą przekraczającą moje możliwośći finansowe.
Moja zła sytuacja materialna spowodowana jest również długotrwałym leczeniem syna po rozpoznanej chorobie nowotworowej - ziarnicy złośliwej leczonej od listopada 2007 roku na oddziale hematologii woj. Szpitala Specjalistycznego i. Rydygiera w Krakowie, gdzie syn przebywał do lipca br.
W tamtejszym szpitalu zastosowano 2 cykle polichemioterapii BACOP, dalej 4 cykle terapii ABVD, obie z dobrą odpowiedzią na leczenie.
Podczas tego leczenia syn wymagał długotrwałej i intensywnej opieki i naszej pomocy co wiązało się także z poważnymi kosztami.
Dlatego zwracam się z ogromną prośbą o pomoc częsciowej refundacji leczenia mojego syna za granicą pozwalając mi uratować jego jeszcze jeszcze tak młode życie. Niech brak pieniędzy nie będzie dla niego wyrokiem śmierci a dla nas rodziców wielką osobistą tragedią.

Profil Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem  
 Temat postu:
PostWysłany: Czwartek 20 Listopad 2008 18:29 
SYMPATYK KLUBU
Awatar użytkownika

Miejscowość: września
2 dyszki poszly ...nie duzo ale zawsze cos... ;bezra

Odpowiedz z cytatem  
 Temat postu:
PostWysłany: Czwartek 20 Listopad 2008 19:07 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Oświęcim
Wielkie dzięki.
Miejmy nadzieję że się wszytko uda i Szymon wróci do zdrowia...... yyy

Odpowiedz z cytatem  
 Temat postu:
PostWysłany: Czwartek 27 Listopad 2008 10:22 
MEMBER WRZEŚNIA
MEMBER WRZEŚNIA

Miejscowość: z Krainy Motocykli..
Właśnie odczytałem e-mail'a od Bogdana GR.:

"mojego kumpla zona jest w śpiączce, potrzebuje Krwi , jest w bardzo ciezkim stanie , grupa obojetnie potrzebne mi zaswiadczenie ze oddana na nia
Agnieszka Pacyna
Wojewódzkie Centrum Medyczne SP ZOZ w Opolu
ul. Wincentego Witosa 26"

jeśli ktokolwiek może oddać dla Niej krew.. z góry dzięki i proszę o kontakt.

Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Wyślij nowy tematWyślij odpowiedź Strona 1 z 1   [ 4 posty(ów) ]

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości