Temat postu: prośba o opisanie wypadku motocyklowego
Wysłany: Środa 17 Marzec 2010 21:40
witam,
mam wielka prośbę!
studiuję ratownictwo medyczne na 3 roku we wrocławiu
piszę pracę na temat: "Wypadki motocyklowe, mechanizm urazu, postępowanie ratownicze"
moje zapytanie jest takie: czy ktoś miał wypadek i ma z niego dokumentacje lub ma ochotę mi napisac co mu się stało, jak to się stało, co z motocyklem, jakie miał obrazenia ciała i co miał na sobie zbroje itp.... mało takich publikacji na ten temat wic postanowiłem cos mam nadzieję mądrego napisac
ogolnie to jaram się moto sam chcę teraz zakupic BMW dakar więc nie to ze chcę pisac jak to motocykliści zap....ą tylko konkret jak się zachowac w trudnej sytuacji i jakie są skutki wymuszania pierwszeństwa.
ps:szczególnie interesują mnie uderzenia w tył motocykla ale każdy przypadek się przyda
ZAPRASZAMY DO POWITALNI!!!
NIE ZASTOSOWANIE SIĘ DO TEJ PROŚBY GROZI CHŁOSTĄ!!!
_________________ ..uwielbiam,gdy wiatr wieje mi w twarz..
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum