Autor |
Wiadomość |
CAMEL
|
Temat postu: gsxf szimi Wysłany: Wtorek 24 Kwiecień 2007 20:09 |
|
SYMPATYK KLUBU |
|
Rejestracja: Poniedziałek 29 Styczeń 2007 18:07 Posty: 441 Miejscowość: września
|
witam mam pytanko czy gsxf przy puszczaniu kiery ma tendencje do szimi?bo slyszalem ze to wada konstrukcyjna!
|
|
Góra |
|
|
haribo
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 24 Kwiecień 2007 20:45 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Niedziela 08 Styczeń 2006 21:32 Posty: 1044 Miejscowość: Gutowo Wielkie
|
Zacznij od porzadnego wywazenia kola...
|
|
Góra |
|
|
CAMEL
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 24 Kwiecień 2007 20:48 |
|
SYMPATYK KLUBU |
|
Rejestracja: Poniedziałek 29 Styczeń 2007 18:07 Posty: 441 Miejscowość: września
|
mam to w planch .... ale ponoc nikle szanse zaby zniklo to do zera...;)
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Środa 25 Kwiecień 2007 08:24 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Czwartek 24 Listopad 2005 17:25 Posty: 3464 Miejscowość: z Krainy Motocykli..
|
załóż amortyzator skrętu..zniknie napewno..
_________________ ..uwielbiam,gdy wiatr wieje mi w twarz..
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
|
|
Góra |
|
|
CAMEL
|
Temat postu: Wysłany: Środa 25 Kwiecień 2007 14:00 |
|
SYMPATYK KLUBU |
|
|
narazie mnie nie stac:) ale.... moze keidys kupie ale raczej predzej zmienie sprzet;)
|
|
Góra |
|
|
ZEFIR
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 01 Maj 2007 08:12 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
Rejestracja: Niedziela 22 Kwiecień 2007 08:52 Posty: 56 Miejscowość: Konarzewo
|
Witam.
Kilka lat temu robiono badania, dlaczego niektóre motocykle wężykują i okazało się, że największą winę ponoszą profile opon.
Jeśli więc wężykuje proponowałbym zainteresować się tematem opon.
Ważenie koła to podstawa i centryczność to druga sprawa. Amortyzator skrętu w tym przypadku, to leczenie syfa pudrem.
|
|
Góra |
|
|
Kizior
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 01 Maj 2007 10:49 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
Rejestracja: Poniedziałek 07 Listopad 2005 08:30 Posty: 1237 Miejscowość: Września
|
Szkoda tylko "grzebac" w fabrycznych oponach.
_________________ - - - - - Kizior - - - - - -
VTR - Very Top Racing
|
|
Góra |
|
|
ZEFIR
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 01 Maj 2007 11:27 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
Rejestracja: Niedziela 22 Kwiecień 2007 08:52 Posty: 56 Miejscowość: Konarzewo
|
O tym właśnie pisałem, że bywają opony zakładane fabrycznie, które w pewnych warunkach powodują rozchwianie motocykla.
Nie mówie, że w tym przypadku właśnie tak jest. To jedynie sugestia, że można szukać materiałów dotyczących ogumienia tego właśnie motórka.
Można samemu znaleźć przyczynę tego i podzielić się z innymi użytkownikami albo założyć amor i nie wnikać .
Jest wiele błędów konstrukcyjnych, sam się o tym przekonałem. Można jednak przy odrobinie pomyślunku je wyeliminować a i innym potem pomagać.
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 01 Maj 2007 11:57 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Czwartek 24 Listopad 2005 17:25 Posty: 3464 Miejscowość: z Krainy Motocykli..
|
Wiadomo,że najważniejsze aby dobrać odpowiednie opony,ustalić ciśnienia..polecam azotem je wypełnić..wyważyć dokładnie koła..tego nie podważam ani w to nie wnikam,bo to oczywiste..luzy w układzie kierowniczym również..sprawność amortyzatorów..tak tylnych jak i przednich..i jeśli wtedy nic nie pomaga to pozostaje amortyzator skrętu..a dlaczego..?dlatego iż fabryczne parametry motocykla są najprawdopodobniej nie dopracowane..mam tu na myśli kąt wyprzedzenia główki ramy,rozłożenie masy-wyważenie ogólne, środek ciężkości oraz całkowitą sztywność pojazdu..niestety gsxf nie należy do tych dopracowanych sprzętów..pozdr M.
_________________ ..uwielbiam,gdy wiatr wieje mi w twarz..
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
|
|
Góra |
|
|
CAMEL
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 01 Maj 2007 20:42 |
|
SYMPATYK KLUBU |
|
|
no dzieki bardzo jakie skroki trzeba podjac......jutro musze poszukac jakiegos dobrego goscia co mi zrobi porzadek z kolami:)
|
|
Góra |
|
|
CAMEL
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 28 Maj 2007 13:18 |
|
SYMPATYK KLUBU |
|
|
no i juz wiadomo czemu gsxf miala szimi ..... oponka dostala zabkow... ktos mi powioedzial ze mam napompowac do 3,5 atmosfery na 1000 km i moze sie wyprosyuje.......chociaz watpie... ma ktos moze taka oponke za jakies dobre pieiadze>?
|
|
Góra |
|
|