Autor |
Wiadomość |
ZEFIR
|
Temat postu: Spełniamy marzenia Wysłany: Środa 23 Maj 2007 22:34 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
Rejestracja: Niedziela 22 Kwiecień 2007 08:52 Posty: 56 Miejscowość: Konarzewo
|
Prezes!
Chodzi mi po głowie pewien pomysł. Piszę to na forum ogólnym bo chcę zobaczyć co wy wszyscy na to.
Zacznę pewną historią.
Moja żona uczestniczy teraz w akcji pomocy pewnej dziewczynce chorej na raka i właśnie są w Niemczech, w pewnej klinice, która podejmie się (prawidłowego-wszyscy pewnie wiedzą o co chodzi) dalszego leczenia.
To co Agnieszka (moja żona) przeżywa, to nieopisany ból.
Ja osobiście jestem człowiekiem (jak wy), którego marzenia się zawsze spełniały.
I plan mam taki by dać ogłoszenie lub napisać w internecie lub właśnie objechać kilka domów dziecka i tam dowiedzieć się kto ma marzenie przejechać się motocyklem. Wytypować grupę osób. Zrobić plan trasy. Zebrać wszystkich i zabrać na rajderkę jakiegoś pismaka albo nawet nie jakiegoś tam. Tym mogę się zająć.
W tym temacie proszę bez filozofii .
|
|
Góra |
|
|
KAWA
|
Temat postu: Wysłany: Środa 23 Maj 2007 23:56 |
|
TREASURER |
|
|
Rejestracja: Sobota 05 Listopad 2005 13:48 Posty: 804 Miejscowość: WRZEŚNIA
|
Popieram!
Chociaż nie musimy szukać takich osób, wystarcz zgłosić się do fundacji "mam marzenie" oni mają listę takich osób. Osobiście czytałem, że już spełniali podobne marzenia nieuleczlnie chorych dzieci.
_________________ KAWAsaki "LIME GREEN" jedynie słuszny!
|
|
Góra |
|
|
PałaszD
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 05:03 |
|
SYMPATYK KLUBU |
|
Rejestracja: Wtorek 10 Styczeń 2006 23:50 Posty: 1209 Miejscowość: z Wrześni
|
Bardzo trafny pomysł
Dzieciaki spełniłyby swoje marzenie, a my moglibyś poprawić wizerunek motocyklisty w Polsce....
Jak najbardziej trafne
_________________ Kiedy siedzę na Zephyrze, totalny czuje luz...
|
|
Góra |
|
|
KACPER
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 07:45 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
Rejestracja: Piątek 09 Grudzień 2005 15:39 Posty: 873 Miejscowość: Września
|
mega pomysł Poperam w 100
P.S
A moze z okazji dnia dziecka wybierzemy się do kóregoś z domów dziecka Dzieciaki na bank się ucieszą
_________________ Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.
|
|
Góra |
|
|
ZEFIR
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 08:34 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
|
Właśnie nie chodzi o zwykły wypad do domu dziecka.
Kawa ma tu trafny pomysł. Tu chodzi o zorganizowany wyjazd na jednodniową wycieczkę ze zwiedzaniem. Tak by motocykl nie kojarzył się jedynie z wyciem silnika.
Fundacja i BTR oraz my cywile :-), moglibyśmy wspólnie opracować taki plan i w czerwcu (wakacje), coś takiego zrealizować. ?
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 09:25 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Czwartek 24 Listopad 2005 17:25 Posty: 3464 Miejscowość: z Krainy Motocykli..
|
aż mnie ciarki przeszły czytając co napisałeś o spełnianiu marzeń..jestem za.. działaj..
_________________ ..uwielbiam,gdy wiatr wieje mi w twarz..
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
|
|
Góra |
|
|
ZEFIR
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 10:20 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
|
Oczywiście zajmę się tym osobiście.
Myślałem jadnak Prezes, że napiszesz -działajmy.
Chciałbym mieć poparcie BTR i móc też w waszym imieniu prowadzić rozmowy z odpowiednimi ludźmi. Da to poważniejszy wygląd całej sprawie.
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 10:26 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Czwartek 24 Listopad 2005 17:25 Posty: 3464 Miejscowość: z Krainy Motocykli..
|
Działajmy..jak najbardziej masz poparcie..ale się czepiasz słówek..przecież napisałeś,że możesz się tym zająć..w końcu jesteś pomysłodawcą..i będzie Ci to zapisane na koncie..pozdr M.
_________________ ..uwielbiam,gdy wiatr wieje mi w twarz..
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
|
|
Góra |
|
|
ZEFIR
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 14:40 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
|
To ruszamy Panie i Panowie.
Ogłaszam konkurs na najciekawszą trasę.
Musi być ona tak zaplanowana by zaczęła się rano o świcie i skończyła krótko po zmroku, tak by kawałek jechać w nocnym nastroju.
Przebiegać powinna trasami mało uczęszczanymi i ciekawymi krajobrazowo. Tylko bez dziur i piasku.
Miejsce, do którego pojedziemy powinno być ciekawym obiektem historycznym, architektonicznym, sakralnym lub czymś co zwyczjnie oniemiewa oczy dziecka. Myślę, że dzieci jakie będziemy chcieli uszczęśliwić będą z Wielkopolski. Nie zapuszczajcie się więc za daleko.
Najciekawsze projekty będą przedstawione na spotkaniach BTR. Wyłonimy jeden i z takim projektem ja postaram się przekonać do naszej inicjatywy odpowiednich ludzi.
Mapkę, plan trasy i harmonogram. Zdjęcia, jeśli macie, proszę przesyłać na moje konto mailowe: dberndt@poczta.onet.pl
Zapraszam do udziału
|
|
Góra |
|
|
KAWA
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 17:33 |
|
TREASURER |
|
|
Rejestracja: Sobota 05 Listopad 2005 13:48 Posty: 804 Miejscowość: WRZEŚNIA
|
http://www.mammarzenie.org/
Warto tutaj zajrzeć i nawiązać kontakt. Pamietajcie że ewentualna trasa będzie zależeć od stanu fizycznego marzyciela oraz od miejsca jego zamieszkania lub hospitalizowania. Zdziećmi z Somu Dziecka raczej nikt sie nie zgodzi na całodniową wycieczke raczej jakiś piknik połączonyz krótką przejażdżką.
_________________ KAWAsaki "LIME GREEN" jedynie słuszny!
|
|
Góra |
|
|
CAMEL
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 20:31 |
|
SYMPATYK KLUBU |
|
Rejestracja: Poniedziałek 29 Styczeń 2007 18:07 Posty: 441 Miejscowość: września
|
|
Góra |
|
|
ZEFIR
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 21:09 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
|
Konkurs jest aktualny.
Forma wycieczki z dziećmi może ewoluować a pomysł na wyjazd zostanie w teczce i może zawsze się przydać.
|
|
Góra |
|
|
HIREK
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 21:16 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Sobota 27 Styczeń 2007 20:00 Posty: 1591 Miejscowość: Borzykowo
|
Zefirek, zapomniałeś słowo konkurs napisać w cudzysłowie. Pamiętajmy przede wszystkim o dzieciach - bohaterach tych rajderek. Trudno przyjąć tu jakieś kryteria atrakcyjności. Obiektywne ocenią nas dzieci.
|
|
Góra |
|
|
ZEFIR
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 22:38 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
|
Hirek, masz rację. Przeczytaj jednak ostatnie zdanie pierwszego postu.
Ja nie jestem pisarzem. Nawet jestem dyslektykiem i dysgrafem, co staram się ukrywać. Nie jest moim tu zadaniem wprawiać wszystkich w ekstazę czytelniczą. Proszę o pomoc merytoryczną, związaną z tematem.
Mam nadzieję, że wspólnie damy radę.
Myślę właśnie intensywnie o kaskach. BMW chyba nie da rady, co?
Ja się tym zajmę ale pytanko do Marka nie zawadzi.
|
|
Góra |
|
|
KASIA
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 24 Maj 2007 22:43 |
|
|
Zefir, ja wiem, żeś Ty dyslektyk, to się nie da ukryć:) mam prośbę. Proszę, zmień swój nick na prawidłowy, plosiem )))Niech to będzie Zephyrek, pliiiiis!!!
Nauczycielka....
PS. A swoją drogą styl , jak na dys..., masz całkiem dobry )))))
|
|
Góra |
|
|