Autor |
Wiadomość |
maciek-zz
|
Temat postu: Wysłany: Sobota 24 Listopad 2007 16:00 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
Rejestracja: Środa 09 Listopad 2005 20:00 Posty: 999 Miejscowość: Września
|
Ale jak później do tego instalacje gazową założyć?
-Przepraszam to był oczywiście taki głopi żarcik
Takie rozwiązanie tylko że (2w4) było fabrycznie w Hondzie Prelude 2.0 DUAL CARB, tam były dwa podciśnieniowe gaźniki właśnie kształtu motocyklowych tylko o konkretnych przekrojach gardzieli.
Mam zresztą gdzieś w piwnicy takie gaźniki (pewnie kiedyś się przydadzą ) jak będę miał chwilę to pujdę i zrobię kilka fotek
_________________ FLHT
|
|
Góra |
|
|
maciek-zz
|
Temat postu: Wysłany: Sobota 24 Listopad 2007 16:21 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
|
O... już mam:
...gwałtem wyrwane - aby ocalały
-mają oczywiście podgrzewane wodą wyloty i wiele innych gadżetów nad którymi jeszcze się nie zastanawiałem...
-nie wiem jakie osiągi miał ten motor ale trzeba przyznać wyglądem robił wrażenie (niestety huta go już pochłonęła )
_________________ FLHT
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 26 Listopad 2007 14:34 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Czwartek 24 Listopad 2005 17:25 Posty: 3464 Miejscowość: z Krainy Motocykli..
|
gaźnik na każdy cylinder.. motocyklowe rozwiązania w samochodach.. a jak.. zwłaszcza w tuningu..widziałem wiele razy..lepsze napełnianie..pozostaje tylko odpowiednia synchronizacja i.. ostatnio widziałem w jakimś "Garbusie".. dwa gazorki połączone cięgnem..ciekawie się prezentowały.. i wkręcał się jak moto..
_________________ ..uwielbiam,gdy wiatr wieje mi w twarz..
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
|
|
Góra |
|
|
KAWA
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 26 Listopad 2007 17:34 |
|
TREASURER |
|
|
Rejestracja: Sobota 05 Listopad 2005 13:48 Posty: 804 Miejscowość: WRZEŚNIA
|
maciek-zz napisał(a):
Cztery razy BLOS i po kłopocie!
_________________ KAWAsaki "LIME GREEN" jedynie słuszny!
|
|
Góra |
|
|
Eldyablo
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 26 Listopad 2007 18:29 |
|
PRESIDENT |
|
|
Rejestracja: Niedziela 08 Lipiec 2007 22:30 Posty: 580 Miejscowość: Gniezno
|
Tak, blos to dobra rzecz, sam muszę kupić, tak zwany "gaźnik gazowy", testowałem w swoim V6..
|
|
Góra |
|
|
maciek-zz
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 03 Grudzień 2007 00:01 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
|
Coś w temacie sprężarki mechanicznej
_________________ FLHT
|
|
Góra |
|
|
Eldyablo
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 03 Grudzień 2007 12:49 |
|
PRESIDENT |
|
|
|
He he TO JEST TO !!
|
|
Góra |
|
|
KAWA
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 03 Grudzień 2007 21:33 |
|
TREASURER |
|
|
Rejestracja: Sobota 05 Listopad 2005 13:48 Posty: 804 Miejscowość: WRZEŚNIA
|
_________________ KAWAsaki "LIME GREEN" jedynie słuszny!
|
|
Góra |
|
|
Eldyablo
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 03 Grudzień 2007 22:23 |
|
PRESIDENT |
|
|
|
Znalazłem firmę koło Poznania i mam nadzieję niedługo się do nich wybrać, mają bardzo duży wybór.. Wszystko od Mercedesów.
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 04 Grudzień 2007 11:06 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Czwartek 24 Listopad 2005 17:25 Posty: 3464 Miejscowość: z Krainy Motocykli..
|
proponuję przejażdżkę.. hm.. http://pl.youtube.com/watch?v=unRvopGXC ... re=related troszkę nie w tym miejscu.. miało być "o Yamasze.."
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
|
|
Góra |
|
|
maciek-zz
|
Temat postu: Wysłany: Środa 12 Grudzień 2007 22:21 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
|
Kawa -byłem patrzeć tą mazdę na Kosłomie - ma silnik wolnossący...
-doczytałem o tych tajemniczych ,,turbo'' sprężarkach napędzanych dodatkowo paskiem w starycz mazdach...
to tzw. -Dynamiczny wymiennik typu Comprex- dziwaczne urządzenie więcej o nim i o innych sprężarkach na stronie: http://zss.pl/~moto/www_referaty/referat_07.htm
_________________ FLHT
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 13 Grudzień 2007 11:05 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
ale się rozpędziliśmy..hm.. trzeba by założyć nowy temat..tuning i takie tam pogaduszki..hi hi..
|
|
Góra |
|
|
zzr600
|
Temat postu: Wysłany: Niedziela 16 Grudzień 2007 01:36 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
Rejestracja: Sobota 02 Czerwiec 2007 13:18 Posty: 26 Miejscowość: Szczecin
|
Witam serdecznie
Znów wracam do dyskusji, po dość długiej przerwie za co przepraszam i już odpowiadam na pytanie
Kawa: Na koniec małe pytanko z praktyki.
Jak długo wnętrze kolektora wydechowego pozostanie błyszczące i nie pokryje się sadzą i innymi produktami spalania które, zniweczą wielogodzinny proces ich obróbki?
Pozdrawiam!
Wiec tak: no i własnie o to też chodzi aby „nagar” nie osadzał nam się w układzie wydechowym a dokładnie w samej głowicy i odcinku rownym kilkakrotnej długości kanału wydechowego w głowicy no i rzecz jasna duże opory przepływu niwelować poprzez polerowanie. Jako ciekawostke dodam ze poleruje się również tłok i zawory. Przesyłam też kilka skanów dla zainteresowanych.
A wracając do kanału dolotowego: owszem z samochodach mogę jeszcze się zgodzić z tym pozostawia się rysy poprzeczne do kierunku przepływu w celu poprawienie odparowanie paliwa ale uwarunkowane jest to tym ze jest to układ z gaznikiem czy tez z jednopunktowym wtryskiem gdzie to paliwo faktycznie musi pokonać spory dystans. Zauważyłem też że wiele osób na róznych forach porusza ten temat i są takie wersje (mowa o samym kanale dolotowym w głowicy)
1. Polerować aby zmniejszyć skraplanie i poprawić przepływ mieszanki paliwowo-powietrznej.
2. Wykonać rysy poprzeczne, zwiększyć czas przepływu o co z Tym idzie poprawić odparowywanie.
3 Wykonać rysy wzdłuż przepływu mieszanki( jak dla mnie to bzdura ale widziałem że inż. Tak też i piszą)
Ja jednak pozostaje przy odpowiedzi nr 1, która to wydaje mi się być słuszną.
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 17 Grudzień 2007 09:58 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
Halo..halo.. specjalnie pozwoliłem sobie nowy temat "wrzucić".. - Tuning i takie tam.. zapraszam poniżej.. pozdr M.
|
|
Góra |
|
|