Autor |
Wiadomość |
Tomi
|
Temat postu: wymiana uszczelniaczy Wysłany: Czwartek 28 Luty 2008 20:21 |
|
Rejestracja: Czwartek 02 Sierpień 2007 12:18 Posty: 18 Miejscowość: Września
|
witam wszystkich,,mam pewien problem z uszczelniaczami w przednim zawieszeniu w moim motorku Kawasaki Z1000.. Zauważyłem,że po dłuższej jeżdzie motorkiem cieknie olej z goleni, uszczelniacze wyglądają na całe nigdzie nie są uszkodzone i troszke mnie to zastanawia.. Zna ktoś osobe która ma pojęcie o wymianie i by mi w tej sprawie doradziła.
Z góry dziekuje i pozdrawiam
_________________ 98 konne Horneciątko
|
|
Góra |
|
|
PałaszD
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 28 Luty 2008 20:28 |
|
SYMPATYK KLUBU |
|
Rejestracja: Wtorek 10 Styczeń 2006 23:50 Posty: 1209 Miejscowość: z Wrześni
|
Samemu ciężko to zrobić:
-Serwis u Izydora
-Serwis u Siekiera
Chyba tylko te 2 serwisy zostają we Wrześni...więc zwróć się do któregoś z nich
A Lagi nie są krzywe?
P.S Wstaw jakąś fotkę maszyny, bo mi się strasznie Z1000 podoba
_________________ Kiedy siedzę na Zephyrze, totalny czuje luz...
|
|
Góra |
|
|
haribo
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 28 Luty 2008 20:36 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Niedziela 08 Styczeń 2006 21:32 Posty: 1044 Miejscowość: Gutowo Wielkie
|
Jak chcesz goscia ktory zajmuje sie profesjonalnie zawieszeniami to napisz mi na PW, dam Ci namiary
|
|
Góra |
|
|
Tomi
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 28 Luty 2008 20:57 |
|
|
lagi są całe nigdzie nie skrzywione, motorkiem jechałem i nie znosi przy większych prędkościach,więc myślę że inna jest tego przyczyna.. trzeba by zobaczyć i ocenić
Fotki wrzucę jak tylko znajde chwilke,,pozdro
|
|
Góra |
|
|
maciek-zz
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 28 Luty 2008 23:21 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
Rejestracja: Środa 09 Listopad 2005 20:00 Posty: 999 Miejscowość: Września
|
-czy ten motocykl nie był przypadkiem niedawno transportowany na przyczepie z dociśniętym przodem - za pomocą pasa ??
-często powoduje to, że trochę oleju wyciśnie się między uszczelniacz a osłonkę...
...tak było u mnie - przez dwa tygodnie jeżdżenia lagi robiły się wilgotne potem przestały.
_________________ FLHT
|
|
Góra |
|
|
Tomi
|
Temat postu: Wysłany: Piątek 29 Luty 2008 19:56 |
|
|
owszem był transportowany z docisniętym przodem,,ale powiedz mi Macku lagi Tobie tylko robiły sie wilgotne,,czy po dłuższej jeździe spływał z nich olej bo tak jest w moim przypadku???
|
|
Góra |
|
|
maciek-zz
|
Temat postu: Wysłany: Sobota 01 Marzec 2008 01:14 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
|
na początku spływało później systematycznie coraz mniej...
_________________ FLHT
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Niedziela 02 Marzec 2008 14:19 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Czwartek 24 Listopad 2005 17:25 Posty: 3464 Miejscowość: z Krainy Motocykli..
|
Do wymiany! powinny być suche nawet po transporcie z dociśniętym przodem.. nowe graty w większości też są transportowane najczęściej z dociśniętymi zawieszeniami na specjalnie przystosowanej do tego platformie.. (i ważne! odpowiednia ilość oleju w każdej z goleni po wymianie uszczelniaczy)..
_________________ ..uwielbiam,gdy wiatr wieje mi w twarz..
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
|
|
Góra |
|
|
maciek-zz
|
Temat postu: Wysłany: Niedziela 02 Marzec 2008 17:03 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
|
Pogadaj z Piotrasem już gratów nie ściska za przody do transportu - bo potem dodatkowa robota...
...jak uszczelniacze są ,,nie nowe'' to zazwyczaj się coś wyciśnie, jak laga wsówa się w goleń to w środku tworzy się ciśnienie (nie małe) a zazwyczaj pasem ściąga się grata nienaturalnie głęboko i na spory okres czasu...
_________________ FLHT
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 03 Marzec 2008 11:28 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Czwartek 24 Listopad 2005 17:25 Posty: 3464 Miejscowość: z Krainy Motocykli..
|
tak czy owak.. do wymiany.. nie powinny przepuszczać..
..niech Życie przynosi Ci tyle przyjemności co mi Jazda..a wtedy Jazda stanie się Twym Życiem.. BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE!!! BORN TO RIDE MC!!!
|
|
Góra |
|
|
Tomi
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 03 Marzec 2008 20:36 |
|
|
Nom też myślę że nie powinny przepuszczać oleju,, bo po sezonie raczej nic by w nich nie zostało,,ale różnie bywa. Nom a bezpieczeństwo przede wszystkim. Kasy troszkę uleci z portfela,,ale co zrobić. Dzięki za podpowiedzi,, jak wymienię to sie odezwę jak sie śmiga na odświeżonym zawieszeniu.
|
|
Góra |
|
|
born1
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 04 Marzec 2008 10:57 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
koszt wymiany uszczelniaczy to kwota ok.150pln z materiałem..
|
|
Góra |
|
|