Autor |
Wiadomość |
maciek-zz
|
Temat postu: Wysłany: Poniedziałek 17 Marzec 2008 17:37 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
Rejestracja: Środa 09 Listopad 2005 20:00 Posty: 999 Miejscowość: Września
|
Kaczy-przecież ty itak NSR-a miałeś na małych blachach
_________________ FLHT
|
|
Góra |
|
|
ka3
|
Temat postu: Wysłany: Wtorek 18 Marzec 2008 02:25 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
Rejestracja: Poniedziałek 15 Maj 2006 20:22 Posty: 497 Miejscowość: Września
|
maciek-zz napisał(a): Kaczy-przecież ty itak NSR-a miałeś na małych blachach
i właśnie tutaj jest pies pogrzebany 13 latek z kartą motorowerową lub ktoś kto ma ukończone 17 lat i dowód osobisty moze kupic "motorower" który jedzie 200 km/h i legalnie jeźdić a żeby zrobić normalne prawojazdy musiało by sie czekac do 24 roku życia - bez sensu nasze prawo w tej kwesti jest wyjątkowo niedopracowane.
_________________ Ilość asfaltu na polskich drogach jest jak zawartość mięsa w parówce.
|
|
Góra |
|
|
Kostek
|
Temat postu: Wysłany: Środa 19 Marzec 2008 10:36 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
Rejestracja: Czwartek 24 Maj 2007 12:51 Posty: 52 Miejscowość: Puszczykowo
|
Ja całkowicie zgadzam się z Anglikiem wiek w tej kwesti nie ma żadnego znaczenia idiotom można być mając nawet 90 lat
|
|
Góra |
|
|
ka3
|
Temat postu: Wysłany: Czwartek 27 Marzec 2008 21:27 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
|
_________________ Ilość asfaltu na polskich drogach jest jak zawartość mięsa w parówce.
|
|
Góra |
|
|
maciek-zz
|
Temat postu: Wysłany: Piątek 28 Marzec 2008 01:11 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
Rejestracja: Środa 09 Listopad 2005 20:00 Posty: 999 Miejscowość: Września
|
-no w końcu jakieś realne założenia...
_________________ FLHT
|
|
Góra |
|
|
Kizior
|
Temat postu: Wysłany: Piątek 28 Marzec 2008 08:34 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
Rejestracja: Poniedziałek 07 Listopad 2005 08:30 Posty: 1237 Miejscowość: Września
|
To już ma jakiś sens, chociaż mój wcześniejszy pomysł uważam za bardziej życiowy.
Cytuj: Z tym prawo jazdy to jest po części dobry pomysł. Jednak moim zdaniem można uratować kilka istnień w inny sposób. Nie nalezy całkowicie zabraniać jazdy na motocyklu tylko zrobić kategorie mocowo-pojemnościowe (coś w rodzaju A1). Np. na początku do 25KM/400ccm, po roku 50KM/600ccm, po następnym roku 100KM/1000ccm, po dwóch latach całkowity OPEN.
_________________ - - - - - Kizior - - - - - -
VTR - Very Top Racing
Ostatnio edytowany przez Kizior Piątek 28 Marzec 2008 18:08, edytowano w sumie 2 razy
|
|
Góra |
|
|
Blondi
|
Temat postu: Wysłany: Piątek 28 Marzec 2008 12:43 |
|
SYMPATYK FORUM |
|
Rejestracja: Środa 25 Styczeń 2006 11:19 Posty: 819 Miejscowość: Września
|
tak, te zmiany trochę ( mam nadzieję ) ograniczą tragiczne wypadki zwłaszcza że najczęściej zdażają się młodym ludziom, mam tylko nadzieję że zmiany te zostaną jeszcze dopracowane do realiów i nie po to by utrudniać życie motocyklowe młodzieży, ale po to by poprawić bezpieczeństwo
_________________ wiatr we włosach, to jest to !!!
|
|
Góra |
|
|
ka3
|
Temat postu: Wysłany: Piątek 28 Marzec 2008 16:44 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
|
|
jak dla mnie wkońcu jakis sensowny pomysł ale mam nadzieje że mnie ominie
|
|
Góra |
|
|
HIREK
|
Temat postu: Wysłany: Sobota 29 Marzec 2008 07:31 |
|
MEMBER WRZEŚNIA |
|
Rejestracja: Sobota 27 Styczeń 2007 20:00 Posty: 1591 Miejscowość: Borzykowo
|
Pytanie na śniadanie; czy następne kategorie po otrzymaniu A1 będą przyznawane niejako z urzędu, czy też będzie to następny chwyt marketingowy, obciążający budżety nieletnich, letnich lub rodziców?
I wreszcie czy trzeba będzie TRZY RAZY uczyć się zdawać egzamin zamiast pobierać lekcję jazdy i w kolejnych fazach doskonalić ją lub przynajmniej otrzymywać szerszą wiedzę teoretyczną?
Przy założeniach Zosi Samosi otrzymanie odpowiedniej porcji teorii i praktyki pozwalającej władać motocyklem lekkim , średnim czy ciężkim jest procesem długotrwałym i niebezpiecznym dla otoczenia jak też samego jeżdżca. Konkludując sceptycznie gra pójdzie w kierunku finansowym pod płaszczykiem bezpieczeństwa, rzekne narodowego, bo takie jest silne zagrożenie ze strony motocykli i motocyklistów Z tej demonizacji to i koń mechaniczny by się uśmiał.
|
|
Góra |
|
|